Welkom op goochelwinkel.com! De blog van dé goochelwinkel van Nederland; Magicshop.nl

Op magicshop vind je duizenden goochelartikelen; kaarttrucs, trucs met munten en balletjes, goochel downloads, boeken en meer. Maar hier vind je de laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in onze goochelwinkel!

We hopen je snel een keer te mogen begroeten in onze goochelwinkel!
Groeten Ron.

(oh, we hebben ook Facebook en twitter).

Is een goocheltruc in Nederland duurder?

Wij kregen per e-mail de vraag waarom een product in Amerika (bijvoorbeeld) 40 dollar kost en bij de goochelwinkel 40 euro terwijl de dollarkoers momenteel (sept. 2011) zeer gunstig staat!?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel makkelijk.... De belastingdienst!
Voor alle goederen en diensten die je in Nederland afneemt, betaal je (in principe) BTW. Voor de producten in de magicshop is dit wettelijk vastgesteld op 19%.
Deze BTW moeten wij weer afdragen aan de belastingdienst.In de verenigde staten hebben ze hier een andere variant op, dit heet VAT (Value Added Tax). Maar deze tax (belasting) heffing verschilt per staat. De hoogte verschilt tussen 0 en 7,25% (ten opzichte van Nederland 19% !!). De bedragen op de vele webshops is dus vaak EXCL. BTW.

Daarnaast importeren wij de goederen.
Dat betekent dat wij ook nog invoerrechten moeten betalen. De hoogte van de invoerrechten variert.
Daarnaast betalen wij natuurlijk ook het verzenden vanuit Amerika. Ook deze kosten moeten worden meegenomen. Omdat wij grote partijen importeren, zijn de verzenkosten gelukkig nog redelijk laag. Gemiddeld betalen wij 4% van de order aan verzendkosten!

Als jij zelf het product in de Amerikaanse webwinkel koopt, zijn er ook een aantal zaken van belang:
  • Er is een belastingvrije voet van € 22,- Hieronder betaal je geen invoerrechten en belasting
  • Er is een invoervrije voet van € 150,-. Is de goocheltruc dus duurder dan 22 euro, maar goedkoper dan 150 euro, hoef je geen invoerrechten te betalen, maar wel BTW !!
Vooral het laaste punt word vaak vergeten. Dus als jij als goochelaar je trucs rechtstreeks in Amerika bestelt, betaal je wel degelijk de belasting van 19%.
Daarnaast betaal je het volle pond aan verzendkosten.

Rekensommetje:
De goocheltruc uit bovenstaand voorbeeld kost ons, om te importeren dus 40 dollar.
De dollar staat momenteel op € 0,70. Dus 40 dollar is ongeveer 28 euro.
Hierop komt dan 19% BTW: 33,32
En dan nog de invoerrechten (10%) 36,654
En tenslotte de verzendkosten (4%) 38,12

Je ziet, de truc is niet heel veel duurder dan de Amerikaanse collega's, alleen betaal je deze feitellijk gespreid. Namelijk een deel aan de winkel en een deel aan de belasting. Bij de Nederlandse winkel betaal je alles in één!

Wil je meer informatie over het zelf kopen/importeren van goederen, dan kun je eens kijken op deze pagina van de douane.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten