Welkom op goochelwinkel.com! De blog van dé goochelwinkel van Nederland; Magicshop.nl

Op magicshop vind je duizenden goochelartikelen; kaarttrucs, trucs met munten en balletjes, goochel downloads, boeken en meer. Maar hier vind je de laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in onze goochelwinkel!

We hopen je snel een keer te mogen begroeten in onze goochelwinkel!
Groeten Ron.

(oh, we hebben ook Facebook en twitter).

Ons verslag van Blackpool

Van 21 tot en met 25 februari zijn wij naar het grootste jaarlijkse goochelevenement van Europa (en waarschijnlijk van de wereld) geweest. Dit was in Blackpool, Engeland.
Hieronder een kort verslag hoe wij dit beleefd hebben.

Donderdag 21 feb.
Met een kleine delegatie van zo'n 50 goochelaars naar Engeland. Kleine vertraging in verband met een lekke band... Aangekomen in Liverpool met de taxi naar Blackpool en ingechecked in het hotel. Daarna met 8 man blackpool bekijken. We hadden enkele nieuwelingen mee en die wilden alles bekijken. De "ervaren blackpool gangers" gingen naar het "wereldberoemde" hotel The Ruskin (hier logeren de artiesten en is het altijd één groot goochelfeest).
Met stonden met allerlei bekende goochelaars een biertje drinken, w.o. david williamson, losander, eric jones, peter eggink, simon lovell, titanus, michael chatelain, peter nardi, garret thomas etc. Die lopen gewoon in het wild...
Morgen begint het congres officieel, dus niet te laat naar bed.

Vrijdag 22 feb.
Eerst lekker ontbijten, om 1100 uur begint het.
De dealers is wel een groot onderdeel van het congres, dus daar gaan we eerst naar toe. Wat een enorme hal met dealers is dat. Stel je een voetbalveld voor, met allemaal stands met dealers.
Natuurlijk zijn er ook lezingen, dus gaan we daar ook even kijken. Nick Einhorn laat ons mooie dingen zien, waaronder proflight en nest of wallets.
Ook andere lezingen zijn interessant; Losander over zweven, Matthieuw Wright en Johan Stahl over sleeven.
Dan is het tijd voor een eerste galashow, een close-up. Mooie dingen gezien. 
Jay scott berry praat over doeken, etc. 
Vervolgens staat het tweede gala, een korian gala. WOW... o.a. de huidige wereldkampioen.
Ondanks dat het inmiddels 22:00 uur is (2300 Nederlandse tijd) gaan we toch nog even naar een lezing van collin mcleod. Blij dat ik daar heen gegaan ben, want die man heeft mij erg verbaasd!
Daarna was ik op en zocht ik mijn bed op!

Zaterdag 23 feb.
Vandaag begint de dag al om 9.15, maar dat redden wij niet... wederom staan er heel veel lezingen op het programma.
Echter kiezen wij vandaag om contacten te leggen en de dealers even goed langs te gaan. Er zijn zoveel mooie dingen en dus tijd om inkopen te doen. Ook leuke gesprekken gehad met bekende namen die graag willen komen, dus we wachten af!
Na het avondeten staat de derde gala op het programma. Het blijkt een komische avond te worden, want er zitten enkele leuke komieken in het programma. Het gala wordt afgesloten door de kersverse wereldkampioen illusionisme Marcel Kalisvaart die terecht een staande ovatie krijgt.
Na het gala krijgen we een soort aftershow, een lezing van David Williamson.
Dan is het tijd om het bed op te zoeken, want na zo'n dag wordt je erg moe....

Zondag 24 feb.
De laatste dag is alweer aangebroken. Vandaag staat er een masterclass van diverse artiesten en een Kidz R Uz lezing op het programma, maar die laten we schieten. In de middag kijken we naar nog een glas, een close-up gala deze keer. Top acts van o.a. David Williamson en Johan Stahl gezien. Top.
In de middag regelen we de laatste dingen met nieuwe trucs (zie www.magicshop.nl) en leggen we de laatste contacten met artiesten voor een lezing.
Dan is het tijd om te eten en ons op te maken voor de laatste gala, die helaas in de tweede helft wat tegenvalt. De eerste helft met Davids Williamson en Yann Frisch is wel legendarisch!
Dan gaan we nog naar het Ruskin waar we nog gezellig nazitten en diverse geleerde trucs bespreken. Vooral het kaarteffect van David Williamson: BAM! valt erg in de smaak.

Maandag 25 feb.
Na het ontbijt checken we uit en gaan we weer naar Liverpool om terug te vliegen naar Amsterdam en zit ons avontuur in Blackpool er weer op.
Volgend jaar komen we zeker terug!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten