Welkom op goochelwinkel.com! De blog van dé goochelwinkel van Nederland; Magicshop.nl

Op magicshop vind je duizenden goochelartikelen; kaarttrucs, trucs met munten en balletjes, goochel downloads, boeken en meer. Maar hier vind je de laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in onze goochelwinkel!

We hopen je snel een keer te mogen begroeten in onze goochelwinkel!
Groeten Ron.

(oh, we hebben ook Facebook en twitter).

Goedkope goocheltrucs uit china kopen?

Goedkope goocheltrucs uit China ook goed?

De laatste tijd horen we van onze klanten regelmatig dat er "goochelwinkels" zijn in China die sommige trucs heel goedkoop aanbieden. En dan bedoelen we ook flink goedkoop. In de meeste goochelwinkels is deze truc (bijvoorbeeld) 50 euro en op deze Chinese website slechts een tientje. En dan wordt het nog gratis verzonden ook!!

Zo goedkoop? Dat kan nooit...

Als je er met je boerenverstand over nadenkt, dan kan dat natuurlijk nooit. Het is niet zo dat goochelwinkels afspraken over prijzen oid maken, maar vaak liggen de prijzen van de goocheltrucs wel gelijk. In Nederland LIJKT het soms iets duurder, maar dat komt omdat wij BTW moeten rekenen (Zie ook buitenland goocheltrucs bestellen).

Dus tijd voor de proef op de som en we bestellen een aantal supergoedkope goocheltrucs! Na 4 (!!!) weken komt de postbode eindelijk aan met ons pakket (en een factuur van 66,87 invoerrechten + BTW). We maken het pakket open en schamen ons meteen dat we überhaupt besteld hebben...

NEP!

Wij zien onmiddellijk dat hetgeen wij gekocht hebben een goedkope kopie (ripp off) is van het origineel! De bijgeleverde DVD is gekopieerd (!!) en is overigens nog van een hele slechte kwaliteit ook. Dan de truc zelf. We hebben onder andere een card thu window besteld. In de (originele) versie zit een klein magneetje en een speciale bicycle gimmick.
In onze chinese versie zit een magneet die zó groot is, dat werkelijk niemand deze onzichtbaar kan palmeren en de "bicycle" gimmick is gemaakt van een normale speelkaart die beplakt is met een soort sticker in bicycle print!! Nog nooit zoiets gezien... En daar wil je voor betalen???

We hebben meer trucs gekocht, waaronder een die werkt met elektronica. Dat zou toch beter moeten zijn, zou je zeggen. China en elektronica wil nog wel eens werken. Maar helaas... na 40 minuten (!!) ermee gespeeld te hebben scheid het apparaat er mee uit en is met geen mogelijkheid meer aan de praat te krijgen.

Loops - een supergave truc, daar kan niets mis mee gaan

Tenslotte nog de loops. Het origineel is natuurlijk een supertruc en daar kan toch echt niet mee misgaan, toch? Er zitten ook hier 5 loops in het pakket. Ik gebruik (de originele) al vaak, dus ben er mee gewend. Toch ben ik BINNEN 10 minuten door alle loops heen. Loops zijn breekbaar, dat weet ik, maar van deze versie braken er 2 toen ik ze van het karton afhaalde... !!!

Conclusie: Goedkope goocheltrucs uit China is duurkoop!

We hebben best een aantal goocheltrucs uitgeprobeerd en de conclusie is simpel. Sowieso is ALLES nep en gejat van originele goocheltrucs. Daarnaast is de kwaliteit serieus om te huilen, zo slecht! Onze volledige bestelling hebben wij in de prullenbak gedaan!! Terugsturen is sowieso geen optie trouwens...
Dus goedkoop?? Nee absoluut niet. Op het eerste gezicht natuurlijk wel, maar het komt je uiteindelijk duur te staan als je je goedkope "goocheltrucs" in de prullenbak ziet liggen.

Natuurlijk, wij zijn misschien niet helemaal onafhankelijk, maar horen van VEEL van onze klanten hetzelfde verhaal. Uiteindelijk komen ze toch gewoon uit bij het origineel.

Daarnaast is het allemaal gekopieerd en nep! Bedenk alsjeblieft voordat je deze goedkope trucs besteld, of je deze Chinese "goochelwinkels" wilt steunen door bij hen te kopen of dat je de originele bedenker wilt steunen. Wij kiezen voor het laatste....

4 opmerkingen:

 1. Ik snap dat wel dat jullie niet willen dat de mensen via China kopen, dan verkopen jullie niks meer. Ik steun liever China dan jullie die de trucs 3 maal zo duur maken. Denk daar maar eens over na!
  Groet
  Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry, maar dan snap je het echt niet... WIJ (goochelwinkels) maken niet de truc 3x zo duur, China JAT de truc, maakt hem na en verkoopt hem 3x zo goedkoop.

   Het is hetzelfde als dat je in China of in Turkije op de markt een Ray-Ban zonnebril koopt. Maakt pearl dan de Ray-Ban duurder? Nee... ze MAKEN HET NA !!!

   Verwijderen
 2. dat je uberhaupt reageert op de rare opmerking van Gerard!!!

  BeantwoordenVerwijderen