Welkom op goochelwinkel.com! De blog van dé goochelwinkel van Nederland; Magicshop.nl

Op magicshop vind je duizenden goochelartikelen; kaarttrucs, trucs met munten en balletjes, goochel downloads, boeken en meer. Maar hier vind je de laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in onze goochelwinkel!

We hopen je snel een keer te mogen begroeten in onze goochelwinkel!
Groeten Ron.

(oh, we hebben ook Facebook en twitter).

Nieuwe goocheltrucs van Tenyo - 2012


In principe gaan we op deze website niet alle nieuwe goocheltrucs neerzetten. Hiervoor kun je het beste even bij "nieuwe goocheltrucs" kijken. Maar voor TENYO maken we een uitzondering.

BINNENKORT VERKRIJGBAAR !!!
Elk jaar brengt de japanse fabrikant Tenyo een aantal nieuwe goocheltrucs uit! Uiteraard ook in 2012 komen er weer nieuwe leuke effecten uit de Tenyo fabriek. Jan Monnikendam's Magicshop (en dus ook magicshop.nl) is al jaren dé leverancier van Tenyo voor Nederland en Belgie en uiteraard kun je de nieuwe 2012 collectie dan ook bij ons gedemonstreert zien en meteen kopen!

Dit jaar zijn er 5 nieuwe effecten:

 • Psychic Money
 • Tower of Dice 
 • Pop up card     
 • The third Eye    
 • Magical CarpetPsychic Money is een heel leuk mentaal effect waarbij een geleend bankbiljet op de punt van een bankbiljet op magische krachten rond draait. Men ziet duidelijk het bankbiljet zonder enige hulp ronddraaien!

Tower of Dice; De goochelaar pakt een kokertje waar 4 dobbelstenen inzitten. Hij stapelt ze op elkaar en zet het kokertje er nog even overheen. Er past écht geen dobbelsteen meer bij. En toch... als hij het kokertje optilt zijn er geen 4, geen 5, geen 6, geen 7, maar 8 dobbelstenen verschenen! Het publiek kan de kokers en dobbelstenen controleren.

Pop up card is ook een mentaal effect, maar ook deze is magicsh! De toeschouwer mag een voorspelling vasthouden. De voorspelling zit in een platte envelop. De toeschouwer kiest vervolgens een kleur, bijvoorbeeld rood.
Dan pakt de goochelaar de envelop en maakt deze open. Er zit een soort kaart in. Hij maakt de kaart open en er "popt" een doosje uit. Uit dit doosje haalt de goochelaar ineens een ECHTE, rode bal! Precies de kleur die de toeschouwer koos.

The third eye is een zeer uniek effect. Wij hebben zoiets nog niet eerder gezien. Uit een 5-tal kaartjes mag een toeschouwer er 1 kiezen. Hij/zij laat aan NIEMAND zien wat hij gekozen heeft. De kaartjes worden op een rekje gezet en een ANDERE toeschouwer krijgt het magische 3de oog in zijn handen.
Zonder te weten wat toeschouwer 1 heeft gekozen wijst toeschouwer 2 de juiste kaart aan!! Werkelijk een magisch wonder.

Magical Carpet; Ook dit is een uniek effect wat nog niet eerder is toegepast. En ook nog eens actueel, want deze goocheltruc sluit mooi aan in de tijd van de 3D televisie.
De toeschouwers krijgen een 3D bril op. Dan toont de goochelaar een tapijt. Niet zomaar een tapijt, nee een vliegend tapijt. En ja hoor, het tapijt zweeft enkele centimeters boven de grond. De goochelaar kan zelfs op het tapijt gaan staan; hij zweeft !! Is dit een illusie, of is het een illusie...

Wij verwachten de nieuwe tenyo 2012 collectie zo eind november te ontvangen en nodigen je dan graag uit om ze in het echt te zien! Ook weten we dan wat de verkoopprijzen zijn.

Hou deze blog, onze goochelwinkel, onze magic facebook en twitter in de gaten, want zodra we ze binnen hebben, laten we het daarop weten.
Vergeet je niet in te schrijven op onze nieuwsbrief (dat kan via magicshop.nl), zodat je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste artikelen!

2 opmerkingen:

 1. Ik heb de filmpjes gezien op youtube en kom ze graag een keer live bekijken.
  Laten jullie weten wanneer ze binnen zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ferry,
  Ja natuurlijk laten we dit weten. Dit laten we weten via deze blog, onze facebook en twitterpagina, de website en natuurlijk via de nieuwsbrief.
  Hou (een van bovenstaande) het in de gaten.

  Wij hebben de demo's gezien en vinden ze ook erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen